• Produkter

Du kan vara trygg när du köper hårprodukter hos oss.

Varför är ditt schampoo så viktigt?

Då det idag finns ett stort utbud av hårshampoo på marknaden med varierande kvalité, skall vi här förklara varför prisskillnaden är så stor och varför vissa shampon upplevs av kunden som om de torkar ut håret och gör det torrt
och risigt, oavsett hur mycket balsam man använder.

De stora beståndsdelarna i shampoo är vatten, löddringsmedel, färgämnen, parfymer och tensider. Det är tensiderna som gör att håret blir rent. Tensiderna kapslar in "smutsen" på hårstrået, håller det svävande utanför strået tills vi sköljer bort shampoot  med vatten.

Det finns dock tensider som sliter och förstör håret - och det finns bra tensider.

De mindre bra tensiderna som kommer från mineralolja har en mycket effektiv rengöringsförmåga, men nackdelen är att många håret inte klarar av att komma i kontakt med dessa, därför att de är så starka och frätande, även i utspädd form. Det är framförallt hår som har permanentats, blonderats, slingats eller färgats som inte tål så starkt shampoo. Tensiderna från mineralolja är billiga att tillverka ca. 50:- per kilo. Samma tensider ingår i diskmedel och grovrengöringsmedel.

Sen finns det bra tensider som kommer från animaliska fett och vegetabiliskt fett (djur- och växtriket). Dessa tensider är betydligt mildare och inte frätande. De har lika bra tvättförmåga och passar håret och huden bättre, men de är betydligt dyrare i inköp, ca 5000:- till 10000:- per kilo i inköp. Det är dessa tensider som ingår i shampon i frisörens sortiment.

Hårprodukter som du hittar i livsmedelsaffären är billigare att framställa och därmed billigare att sälja. Dessvärre har just dessa produkter starka och frätande tensider som kan skada kemiskt behandlat hår. 

Hårprodukter som säljs på seriösa frisörsalonger kostar lite mer att framställa och är därför en lite högre prislapp. Men, du kan alltid lita på att produkten är anpassat till hår och hud och har alltid hög kvalité på sina råvaror. Du är garanterad en produkt som tar hand och hjäler ditt hår, snarare än sliter och förstör håret. 

Vi hjälper dig gärna att hitta hårprodukter som är anpassade efter ditt hår för bästa resultat! Alla våra produkter i salongen innehåller tensider från animaliskt eller vegetabiliskt fett. 

Här nedan ser du några av de produkter som du hittar hos oss på Klipparna i Göteborg!