• Hudterapeut Emilia
Visste du att vem som helst får kalla sig för hudterapeut i dag?
Därför är det viktigare än någonsin att du väljer din terapeut med omsorg och någon med en gedigen utbildning och som är medlem i svenska hudterapeuternas riksförbund. Klipparnas hudterapeut Emilia (Beyond Skin) har dessutom 10 års erfarenhet i yrket och kan det mesta som rör hälsa, hud och hudvård.
Vi passade på att fråga henne varför det är så viktigt att ta hand om vår hud?
Huden är kroppens största organ, och skall räcka livet ut. Därför är det viktigt att hitta en balans i huden som är hållbar och gör att huden håller sig frisk och motståndskraftig under många år. Man glömmer lätt bort att huden är ett organ med uppgift att skydda oss från bakterier, kemikalier, skador samt skadliga UV-strålar, den hjälper oss att hålla kroppstemperaturen på en lagom nivå och svettas ut slaggprodukter men den har även en viktig sensorisk roll vid beröring och fysisk kontakt med våra nära och kära. Huden är med andra ord otroligt komplex men även känslig och behöver i många fall en del omsorg. En frisk hud är dessutom en vacker hud, så genom att ta hand om och underhålla huden så får man även en hud som ser vacker ut inifrån och ut.

Hur tar vi på bästa sätt hand om våran hud?
Det viktigaste när det kommer till hudvård är att skräddarsy efter din huds unika behov. Bara för att en produkt fungerar bra för din vän så betyder inte det att den är lika bra för din hud. Allas hud är unik och har unika behov och bör därför behandlas där efter. Därför är det bra att ta hjälp av en expert för att reda ut vad det är just din hud behöver.
I dag sker även ofta ett slitage på huden i form av skadliga UV-strålar, partiklar i luften och dålig kost som några exempel vilket gör att vi måste hjälpa huden lite extra på vägen.
Ett fullgott skydd att använda under dagen, gärna med ett behandlande serum under och en skonsam men effektiv rengöring är några nyckelprodukter. Men det är även viktigt att exfoliera din hud med en exfolieringsteknik som passar din hudtyp, för att få fram ett fint glow, få bort döda hudceller, öka cellomsättningen och göra det lättare för kommande produkter att komma åt dit vi vill.
Dock är det en fin balans mellan en hälsosam exfoliering och att överexfoliera huden vilket kan skapa irritation och känslighet i hudbarriären, så se till att välja med omsorg.